Nieuws

Op deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van alle gebeurtenissen binnen ons serverpark, zoals updates van software, hardware upgrades en eventuele downtime.
2016
Juli
Het serverpark is vernieuwd met de vervangen van een aantal servers. Met de vernieuwing is meteen ook een nieuw storage backend online gezet voor het virtual machine platform.
2014
28 september
Het wijzigen van het e-mail wachtwoord in de webmail omgeving werkte tijdelijk niet meer, maar inmiddels is het probleem opgelost.
Het wachtwoord is te wijzigen door in te loggen op de webmail, klik dan op 'Instellingen'. In de kolom 'Instellingen' staat de optie 'Wachtwoord'. Klik hierop en vul het formulier in om het wachtwoord aan te passen.
24 september
Er is een kwetsbaarheid van Bash aan het licht gekomen, beter bekend onder de naam Shellshock bug. Dit is een kwetsbaarheid in de veelgebruikte Bash shell op Unix systemen. Na onderzoek op onze servers is gebleken dat deze niet kwetsbaar zijn. Indien je echter zelf gebruikt maakt van CGI scripts, dan kan het zijn dat je kwetsbaar bent. Neem in dat geval contact op met ons voor meer informatie.
2013
21 oktober
Het controlpanel is uitgebreid met extra statistieken over het dataverkeer en het gebruik van hardeschijf ruimte binnen pakketten. Zo is het duidelijker wat mogelijk veel ruimte inneemt of veel dataverkeer gebruikt.
16 april
De laatste versie van het webmail pakket Roundcube is geïnstalleerd.
13 februari

De spamfiltering mogelijkheden zijn uitgebreid met het automatisch verplaatsen van de spam naar een aparte spam map. Hierdoor blijft de inbox overzichtelijk.

Trainen van het spamfilter kan nog steeds via het zelf verplaatsen van e-mail naar de spam (Junk) of geen spam (No Junk) mappen. Of het doorsturen van de e-mail naar de spam en valse positiven (false positives) adressen, respectievelijk <uw email adres>-spam@<domein.nl> en <uw email adres>-fp@<domein.nl>. Als uw adres bijvoorbeeld info@domein.nl is, zijn de trainings adressen als volgt: info-spam@domein.nl en info-fp@domein.nl.

25 januari
De laatste versie van het webmail pakket Roundcube is geïnstalleerd.
2012
15 november
Wegens een bug in de vorige versie van onze webmail pakket, is deze nu ge-upgrade naar de laatste versie. De bug zorgde ervoor dat op willekeurige momenten het scherm van een nieuwe e-mail herlaadde.
10 november
De webmail software is ge-upgrade naar de laatste stabiele versie.
1 november
Door een fout in het webmail pakket Roundcube (sortering in conversatie modus ging niet goed), is na het testen van een fix nu de laatste versie beschikbaar voor iedereen.

Daarbij zijn bij een aantal mensen duplicate accounts gevonden en samengevoegd. Het kan dus voorkomen dat er bijvoorbeeld in het adresboek nu dubbele adressen staan, deze kunnen in de webmail gemakkelijk verwijderd worden. Er is niks verloren gegaan.

Nieuw:
 • Mozilla Thunderbird label support
 • Spam/ham markeren en spam filter trainen *
 • Wachtwoord wijzigen
 • Context menu toegevoegd
* Let op: spam filtering dient wel ingeschakeld te zijn op het account, anders komen er e-mails retour die verstuurd worden voor het trainen.
9 oktober
De software van ons controlpanel is ge-update naar de laatste versie.
18 augustus
De webmail client Roundcube is ge-update naar de laatste versie.
1 februari
Bij een aantal van onze SSL certificaten is de geldigheidstermijn verlengt. Het kan zijn dat u hierover een melding ontvangt van uw gebruikte software.

Onze FAQ is uitgebreid met artikelen over SSL certificaten en e-mail groottes.
2011
14 december
Onze webmail pakketten roundcube en squirrelmail zijn ge-upgrade naar de laatste versie.
9 december
Het controlpanel is ge-upgrade naar de laatste versie. Oa. het wijzigen van account instellingen is duidelijker geworden.
12 oktober
De software van het controlpanel is ge-upgrade naar de laatste versie.
24 september
Onze webservers zijn ge-upgrade met een nieuwe versie van de software voor rechten scheiding.
25 augustus
Na het bekend worden van een lek in Apache (CVE 2011-3192) (zie link), hebben wij maatregelen genomen ter bescherming voor onze servers.
4 juli
Bij sommige e-mail accounts was het tijdelijk niet mogelijk om auto-responders aan te maken door een fout. Deze is inmiddels opgelost.
24 februari
Er is een nieuwe versie (3.1) van Wordpress uitgekomen, zie deze link

Tijdelijk kon via ons controlpanel uw wachtwoord niet gereset worden als u deze vergeten was. Dat is inmiddels opgelost.
9 februari
Ons webmail pakket roundcube is ge-upgrade naar de laatste versie.
1 februari
Ons controlpanel ge-upgade naar de laatste versie. Hierdoor zijn wat kleine foutjes eruit en is oa. ons getoonde faxnummer gewijzigd.
6 januari
Ons controlpanel ge-upgade naar de laatste versie. Bugfix release.
2010
3 december
Ons databasebeheer programma phpMyAdmin is ge-upgrade naar de laatste versie.
8 september
Ons databasebeheer programma phpMyAdmin is ge-upgrade naar de laatste versie.
18 augustus
Onze webmail software Roundcube, is ge-upgrade naar de laatste stabiele versie.
Daarnaast is het webmail pakket Squirrelmail ook ge-upgrade en verplaatst naar de nieuwe locatie.
3 augustus
Het is mogelijk om een virtueel e-mail adres aan te maken; dit is een e-mail adres wat wel e-mail aanneemt, maar niet opslaat. Dit kan oa. handig zijn bij het versturen van nieuwsbrieven. Ook kunt u nu autoresponders verwijderen via het controlpanel. Daarnaast worden de mappen voor het trainen van het spamfilter automatisch aangemaakt bij het creëren van een nieuw e-mailaccount. Hierdoor kunt u meteen beginnen met het trainen, zonder zelf nog mappen aan te hoeven maken.
28 juli
Het is nu mogelijk om het spam filter te trainen door e-mail te verplaatsen in de daarvoor bestemde mappen ipv de e-mail te forwarden. Zie onze anti-spam documentatie voor meer informatie.
29 maart
Squirrelmail is ge-upgrade naar de laatste versie.
15 februari
De DNS.be heeft bekend gemaakt dat gister, op valentijnsdag, de miljoenste .be domeinnaam is geregistreerd.
10 februari
De webmail omgeving is aangepast. Inmiddels gebruiken wij Roundcube als belangrijkste webmail omgeving. U kunt echter nog altijd de oude Squirrelmail omgeving gebruiken.
2009
23 november
Onze webmail heeft een upgrade gehad naar de laatste versie.
20 november
Diverse updates geïnstalleerd op ons hosting platform, waarvan de belangrijkste een kernel update was. Bij bepaalde bezoekers kan het zijn dat bepaalde services kortstondig offline waren en niet overgenomen waren door de backupservers.
25 oktober
De webmail omgeving is ge-upgrade naar de laatste versie van Roundcube.
11 september
Vandaag worden onze servers verhuisd naar een eigen rack. Hiermee willen we u nog beter van dienst zijn. Naast remote hands kunnen wij ook gebruik maken van een eigen KVM switch, zodat wij bij problemen sneller kunnen ingrijpen. Ook beschikken wij nu over een intern netwerk, zodat wij de data stromen tussen de servers kunnen scheiden. Dit leidt tot hogere prestaties en betere veiligheid.

Update De verhuizing is succesvol uitgevoerd. Alle servers zijn zonder veel downtime verhuisd. Tijdens de verhuizing werden bezoekers van uw website op de hoogte gehouden van het onderhoud, zodat ze geen foutmeldingen kregen.
21 augustus
Er zijn per direct 12 nieuwe domein extenties (.tld's) te registreren via Hosting Brothers. Zie op de 'Pakketten en prijzen'-pagina bij de domeinen.
13 augustus
Er zit een bug in Wordpress! Elke versie tot op heden is kwetsbaar voor deze bug. Wordpress heeft een patch uitgebracht voor dit lek.
Wordpress merkt op dat een aanvaller alleen het wachtwoord kon resetten, wat "vervelend" zou zijn. Het zou niet te misbruiken zijn om op afstand Wordpress blogs over te nemen. De onderzoeker die de proof-of-concept code op Full-Disclosure plaatste, merkt op dat een aanvaller via het lek het admin account van elke Wordpress installatie voor versie 2.8.4 kan compromitteren.
4 augustus
Bij een hack van het Squirrelmail project zijn een aantal plugins geïnfecteerd met malware. Omdat wij ook Squirrelmail gebruiken hebben wij meteen gekeken of het ook gevolgen had voor ons. Gelukkig gebruiken wij de betreffende plugins niet en is er geen gevaar voor onze klanten.
17 mei
Ons faxnummer is gewijzigd naar 0842 - 150 752. Het oude faxnummer kan vanaf nu dan ook niet meer gebruikt worden.
28 april
Verschillende pakketten, zoals phpMyAdmin, phpPgAdmin, Roundcube en Squirrelmail, zijn ge-upgrade naar de laatste versies. In verband met een veiligheidslek in Roundcube, hebben wij zelf het pakket gepatched. Wij kunnen op dit moment helaas niet naar een latere versie over. Indien u problemen ondervindt, kunt u gebruik maken van Squirrelmail.
2008
11 december
De rapportage pagina in het controlpanel is uitgebreid. Nu is hier nog meer informatie over uw account uit te halen en het geheel is overzichtelijker gepresenteerd.
9 december
Nieuw support item toegevoegd over het gebruik van de beveiligde (TLS) SMTP server van Hosting Brothers. Hiermee kan u als klant van Hosting Brothers altijd en overal mail versturen via onze servers. Kijk voor meer informatie bij de support pagina's.
8 december
CAPTCHA code toegevoegd aan de Hosting Brothers cadeau bon in verband met misbruik door bots.
25 november
Door een defecte powerbar is één van onze servers enkele minuten offline geweest. Inmiddels is dit probleem weer opgelost.
20 november
Informatie over (un)managed dedicated servers aangepast.
Bug uit het controlpanel gehaald die ervoor zorgde dat directories met een - in de naam niet als chroot konden fungeren voor de FTP accounts.
16 oktober
Er zijn enkele wijzigingen in ons controlpanel doorgevoerd. Oa. is hiermee een bug eruit en is de procedure voor het aanmaken van e-mail adressen simpeler en duidelijker geworden.
8 oktober
Zowel het webmail pakket Roundcube als Squirrelmail zijn ge-upgrade naar de laatste versies.
18 juni
Vanaf nu zijn ook .me domein te bestellen bij ons.
29 mei
Door een fout van de SIDN waren er zeker honderduizend domeinnamen niet bereikbaar tussen 0:00 en 6:40 (link). Ze hebben een backup teruggezet en tijdelijk zijn NL domeinregistraties niet mogelijk.
27 mei
phpMyAdmin is geupgrade naar de laatste versie ivm een veiligheidsfix en meteen de laatste bugfix update.
5 april
phpMyAdmin is geupgrade naar de laatste versie ivm een veiligheidsfix.
3 maart
phpMyAdmin is geupgrade naar de laatste versie ivm een veiligheidsfix.
28 februari
Particulieren kunnen sinds vandaag numerieke nederlandse domeinnamen aanvragen. Zie ook het artikel op Tweakers.Net
27 februari
phpMyAdmin is geupgrade naar de laatste versie. Deze nieuwe versie bevat alleen enkele bugfixes en geen nieuwe mogelijkheden.
Ons webmail pakket RoundCube is ook geupgrade naar de laatste versie. Let op, het pakket verkeerd nog in beta status.
12 februari
Wegens een zeer ernstig lek in de Linux kernel waren wij genoodzaakt onze servers direct te updaten en te herstarten. Hierdoor waren gedurende korte tijd onze servers niet bereikbaar.
De upgrade is verder succesvol verlopen en alle diensten zijn weer hervat.
2007
13 december
Vanavond, 13 december tussen 23:00 en 00:00 zal er onderhoud aan ons netwerk plaatsvinden. Wegens een mogelijk veiligheidsrisico zal er een softwareupgrade plaatsvinden op 1 van de routers van onze netwerkleverancier. De recente ontdekking en ernstige aard van dit probleem hebben ons doen besluiten deze upgrade met spoed uit te voeren. Hierdoor hebben wij dit onderhoud echter niet eerder kunnen aankondigen. Onze excuses hiervoor.

Tijdens het onderhoud kan de verbinding voor enkele seconden verbreken, waarna een andere router het automatisch overneemt. Ook zullen sommige transits kort wegvallen, waardoor minder ideale routes mogelijk zijn. Dit zal tot gevolg hebben dat uw verbinding iets trager kan zijn dan u gewend bent.

2 december
De verhuizing van onze servers naar het nieuwe data center is succesvol verlopen. De verhuizing was nodig omdat het oude data center niet meer voldeed aan de steeds hogere eisen.

Het nieuwe datacenter heeft de volgende voordelen ten opzichte van ons oude datacenter:

 • Afgedekte cold-corridors voor optimale koeling van de apparatuur
 • State of the art redundante stroom- en aircovoorzieningen
 • Nieuwe state of the art Juniper MX960 routers en Foundry SX1600 coreswitches
 • Upgrade van de verbindingen met de buitenwereld
 • 10 GBit/s verbindingen met de AMS-IX en OpenPeering
 • Stroomcapaciteit van 32 Ampere per rack
 • 24 uur per dag on-site ondersteuning

Hierdoor kunnen wij U nog beter van dienst zijn.

27 november
Onze leverancier is verhuisd naar een nieuw data center, waardoor wij genoodzaakt zijn om ook onze servers te verhuizen. Hierdoor zal ook uw website tijdelijk niet te bereiken zijn, en ook kunt U gedurende deze verhuizing uw e-mail niet lezen. Alle naar U toegestuurde e-mail wordt echter wel bewaard. Onze excuses voor de eventuele overlast.

Deze verhuizing is nodig om u nog beter van dienst te kunnen zijn. Het oude data center voldeed niet meer aan de steeds hogere eisen die gesteld worden bij het colocaten en hosten. Daarom verhuizen wij naar een splinternieuw data center.

Deze verhuizing zal plaats vinden in de ochtend van zondag 2 december.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u deze gerust stellen aan ons. Zowel per e-mail als per telefoon staan wij u graag te woord.

23 november
In de strijd tegen SPAM in uw emailbox zijn wij nu naast onze andere blocklists, ook zen.spamhaus.org gaan gebruiken. Hierbij valt meteen op dat er veel spam door deze lijst geblokkeerd wordt. Naast minder SPAM in uw mailbox, heeft onze mailserver het hierdoor ook minder druk.
23 oktober
Al onze server zijn voorzien van een nieuwe kernel in verband met security updates. Hierdoor waren gedurende een kleine minuut de servers niet bereikbaar.
16 oktober
Sinds vannacht is de update frequentie van de .nl-zonefile verhoogt naar 12x per dag. Het gevolg hiervan is dat een nieuw geregistreerde domeinnaam gemiddeld binnen 1 uur online zal staan.
2 september
Op alle servers zijn de kernel ge-update in verband met een aantal ernstige bugs.

De handleiding voor de vernieuwde anti-spam voorzieningen van Hosting Brothers staan nu online. Klik hier om deze te downloaden.

Het support gedeelte van onze website is ge-update met nieuwe informatie. Onder andere met informatie over het spamfilter en extra info over FTP.

23 juli
De database beheer software PHP PgAdmin is ge-update naar de laatste versie.
9 juli
De database beheer software PHP MyAdmin en PHP PgAdmin zijn beide ge-update naar de laatste versie.
6 juli
Ons hosting platform is vannacht ge-upgrade. Tijdens dit onderhoud waren enkele websites tijdelijk niet bereikbaar. Met de upgrade zijn er vele mogelijkheden bij gekomen. Let op! Een aantal pagina's voor het beheer van uw hosting account is ook verplaatst. Zie hiervoor de frontpage en/of de supportpagina's.
9 mei
Het is vanaf nu ook mogelijk de Poolse domeinextensie (.pl) te bestellen. Zie de Pakketten en prijzen pagina voor meer informatie.
8 mei
Het bestelformulier op onze website is ge-update. Het is nu duidelijker als een domeinnaam verhuisd dient te worden, als deze al geregistreerd is. En ook worden fouten in het formulier nu duidelijker weergegeven.
3 mei
Sinds enige tijd zijn wij een nieuwe webmail applicatie aan het testen; Roundcube. Dit is een zogenaamde AJAX-applicatie. Om ook te testen, klik hier.
2006
28 december
Er zijn een aantal wijzigingen in onze pakket specificaties aangebracht. Ten eerste is het dataverkeer bij elk pakket omhoog gegaan. Daarnaast zijn de prijzen licht gestegen wegens stijgende kosten van stroom. Ook is er voor de grootgebruiker een nog groter pakket geintroduceerd. Indien dat nog niet genoeg is, kan er altijd een pakket op maat gemaakt worden voor u.
15 november
Uit onderzoek blijkt dat snelheid voor een belangrijk deel het succes van een website bepaalt. Zie ook het artikelen op Automatiserings Gids
14 november
De Amsterdam Internet Exchange heeft voor het eerst de 200Gbps doorgebroken. Het is hiermee het grootste internetknooppunt in de wereld. Zie ook het artikel op Tweakers.net.
27 september
Op dit moment is er een stroomstoring in Redbus, het colocatie center waar onze servers staan. De servers zijn op dit moment nog allemaal online, maar we kunnen er eventueel hinder van ondervinden.

Update
Er zijn geen problemen opgetreden bij onze servers. Alle diensten zijn zonder problemen online gebleven.

26 september
Bij de SIDN (uitgever van Nederlandse domeinnamen) wordt vandaag het nieuwe DRS4.0 registratie systeem in gebruik genomen. Registraties kunnen dus wat langer duren hierdoor.
Er blijken echter ook nog fouten in het nieuwe systeem te zitten die het SIDN nog niet opgelost heeft.
27 juli
phpMyAdmin is ge-upgrade naar de laatste stabiele versie.
5 juli
Het webmail pakket is ge-upgrade naar de laatste versie.
7 juni
AMS-IX beleeft goed jaar met groei
Lars Pasveer
07 juni 2006
Bron: ZDNet

De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), het internetknooppunt zonder winstoogmerk, heeft in 2005 volgens het jaarverslag een "sterk en bewogen jaar" afgeloten. Er was sprake van forse groei in het aantal leden en ook het dataverkeer nam flink toe.

De introductie van 10GE peering service (waarbij partijen directe connecties tot 10 gigabit kunnen aangaan) heeft de groei aangewakkerd, stelt AMS-IX. De snelle verbindingen zijn internationaal niet onopgemerkt gebleven, waarbij veel buitenlandse partijen een aansluiting op de Amsterdamse backbone hebben genomen.

De AMS-IX noemt de aanwas van content-aanbieders en mediabedrijven onder de nieuwe leden opvallend. Nieuwe video- en audiotoepassingen op het gebied van mobiele data en streaming content maken een aansluiting voor deze partijen aantrekkelijk, onder andere omdat zij direct met een groot aantal partijen gegevens kunnen uitwisselen, aldus de AMS-IX.

De opkomst van VoIP-diensten betekent dat het knooppunt zich daar de komende tijd op wil richten. Job Witteman, CEO bij AMS-IX: "De realisatie van een neutrale omgeving voor voice-peering krijgt binnen onze Exchange dan ook extra aandacht."

13 mei
phpMyAdmin is ge-upgrade naar de laatste stabiele versie.
20 april
Vanaf vandaag hebben we een nieuwe aanbieding; bij bestelling van een nieuw hostingpakket, kunt u gratis uw .nl domeinnaam verhuizen naar Hosting Brothers.
7 april
Op dit moment is de .EU landrush bezig. Omdat het op dit moment erg druk is, krijgen wij pas later de status van alle domeinaanvragen. Indien u een .eu-domein bij ons heeft aangevraagd ontvangt u van ons vanzelf bericht indien deze geregistreerd is of niet.

Na uitvoerig testen van de nieuwe release van PHPMyAdmin is de nieuwste versie online gezet. Deze update omvat ook de laatste fix voor een veiligheidslek.

7 maart
Het webmail pakket is ge-upgrade naar de laatste versie. En tevens is de website op een aantal punten verbeterd.
1 maart
De spam en virus scanner is ge-upgrade naar de laatste versie.
18 januari
De prijzen van alle mogelijke domein extensies (TLD's) zijn nu te vinden op onze vernieuwde Pakketten en prijzen pagina.
2005
21 december
Alle pakketten zullen in het nieuwe jaar minimaal een verdubbelde schijfruimte krijgen. Zie pakketten voor meer informatie.
9 december
Hosting Brothers biedt pre-registratie van uw .eu-domeinnamen voor de Sunrise II en Land Rush fasen.
7 december
PHPMyAdmin is ge-upgrade naar de laatste patch versie ivm een lek.
5 december
PHPMyAdmin is ge-upgrade naar de laatste versie.
15 november
Twee nieuwe top level domeinen zijn leverbaar: .es (Spanje) en .tw (Taiwan).
1 november
PHPMyAdmin en Squirrelmail zijn ge-update naar de laatste versies ivm beveiligingslekken.
10 oktober
Het systeem om u op de hoogte te houden van overschrijdingen in uw diskquota en verkeer is ge-update. U ontvangt meldingen maximaal 1 keer per week. Indien het probleem in deze week niet is opgelost ontvangt u een nieuwe melding.
11 september
PHPMyAdmin is ge-upgrade naar de laatste versie.
4 juli
PHPMyAdmin is ge-upgrade naar de laatste versie. Dit is vooral een bugfix release.

Squirrelmail is ge-upgrade ivm een beveiligingsupdate.

1 juni
PHPMyAdmin is ge-upgrade naar de laatste versie. Deze versie bevat vooral oplossingen voor MySQL 4.1 en 5.0.
20 mei
In de support sectie van onze website is een handleiding geplaatst voor het instellen van het e-mail pakket Outlook Express onder Windows XP.
4 april
Op uw verzoek zijn er een groot aantal internationale domeinnamen aan ons aanbod toegevoegd. Zie bij de startpagina of de bestel pagina voor een overzicht.

In verband met een beveiligingslek (PMASA-2005-3) in PHPMyAdmin is deze ge-upgrade naar de laatste versie.

8 februari
Om SPAM te weren op ons netwerk, wordt er gebruik gemaakt van RBL's. Deze blokkeren het volgende:

 • Bekende servers die spam hebben verstuurd
 • Bekende open proxies
 • Domeinen van bekende spamoperaties
 • SPEWS (Spam Prevention Early Warning System)
 • Dialup/ADSL adressen (alleen gemarkeerd met een extra header: X-RBL-Warning)
6 februari
Onze support pagina's zijn online gekomen. De komende tijd zal deze steeds verder gevuld worden met nieuwe informatie, zodat u hier steeds meer kan vinden.
1 februari
Ons webmail pakket is ge-upgrade naar de laatste versie (Squirrelmail 1.4.4) en ook het databasebeheer pakket is ge-upgrade (phpMyAdmin 2.6.1).
2004
1 december
Het is nu mogelijk om uw gegevens online te backuppen naar één van onze servers. Hierdoor is meteen de backup offsite, naar een (brand)veilige locatie. Zie Online Backup
27 november
Vanaf nu kunt u uw domein lock laten instellen op uw domeinnamen. Met domein lock voorkomt u dat derden een domeinverhuizing aanvragen. De volgende domeinregisters ondersteunen domein lock: .com .net .org .info .biz .name.
23 november
PHPMyadmin is ge-update naar de laatste versie (2.6.0-pl3) na de ontdekking van XSS fouten.
15 november
Met ingang van vandaag rekenen wij geen setupkosten meer voor internationale domeinnamen! Dit betekent dat wij nu voor alle domeinen de setupkosten hebben afgeschaft.
12 november
Het is nu mogelijk een hosting cadeau bon bij ons te bestellen. Op deze manier kan u op een gemakkelijke manier iemand een origineel cadeau geven.

Squirrelmail is ge-update na de ontdekking van een XSS fout.

11 november
Domeinkaping makkelijker door nieuwe regels ICANN

Top Level DomaiunDomeinkaping is dankzij nieuwe regels van ICANN gemakkelijker geworden. De nieuwe regels - die vrijdag in werking worden gesteld - zijn eigenlijk bedoeld om het overzetten van domeinnamen te vereenvoudigen. Er treedt nu echter een onbedoelde bijwerking op, waardoor eventuele kwaadwillenden makkelijker een domeinnaam kunnen kapen. Dit is mogelijk omdat een overdracht van een domeinnaam na vijf werkdagen nu altijd zal worden uitgevoerd, behalve wanneer de eigenaar dit expliciet geweigerd heeft.

De huidige regels staan een overgave pas toe wanneer de eigenaar positief heeft gereageerd op de afstandsverklaring. Hierdoor zijn vooral domeinnamen met gedateerde e-mail adressen en onjuiste adresgegevens kwetsbaar geworden, omdat niet reageren dus een positief bericht is voor de aanvrager. De ICANN heeft voor eventuele geschillen met betrekking tot de domeinnaam overdracht een onafhankelijke geschillencommissie gevormd. Hiermee probeert de organisatie eventueel misbruik van de nieuwe regels tegen te gaan.

Update:
Hostingbedrijven spelen in op de nieuwe situatie door bijvoorbeeld de domeinnamen te laten locken door de klanten. Dankzij dit hulpmiddel kan de domeinnaam niet meer worden overgeschreven naar een andere eigenaar.

10 november
Na vele reacties op onze nieuwe layout gehad te hebben, zijn er nog enkele aanpassingen gedaan.
Voor Internet Explorer waren er een aantal wijzigingen noodzakelijk door de gebrekkige ondersteuning van PNG en CSS.

In een later stadium komen er nog meer mogelijkheden bij.

5 november
De website van Hosting Brothers heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Met de vernieuwde layout zijn er tevens meer informatie en extra mogelijkheden te vinden.
1-3 november
In samenwerking met De Restaurant Site hebben wij een succesvolle proef gedaan met streaming video. Er zijn beelden van de beurs Le Village Saisonnier op internet gezet zodat iedereen de wedstrijden van de beurs kon volgen.
15 oktober
De Europese Commissie heeft eindelijk de weg vrij gemaakt voor het nieuwe Europese domein '.eu'. De overeenkomst daartoe met de uitgevende organisatie Eurid is in Brussel getekend.
Het is echter pas mogelijk om over 8 tot 9 maanden een .eu domein aan te vragen.
13 oktober
De MySQL beheersinterface PHPMyAdmin is ge-upgrade naar versie 2.6.0-pl2
3 oktober
Om de downtime van de websites te minimaliseren is onze RAID-array uitgebreid met een extra spare disk.
25 september
Onze upstream provider heeft de migratie van het core-netwerk naar Foundry Networks BigIron switches voltooid. Daarnaast is een eigen dark fiber-verbinding naar Rekencentrum SARA in gebruik genomen, en is tevens de verbinding naar FLAG Telecom uitgebreid naar 1000Mb/s. Hierdoor is de capaciteit van ons netwerk met onmiddellijke ingang sterk verhoogd.
28 juli
Het vernieuwde controlpanel is vandaag geinstalleerd en in gebruik genomen. Met dit controlpanel kunt u zelf nog meer instellingen van uw hostingaccount wijzigen.
3 juni
Het webmail pakket Squirrelmail is ge-upgrade naar de laatste versie 1.4.3a

Home | Bestellen | Hosting pakketten | Dedicated servers | Netwerk & Servers | Online backup | Hosting cadeau bon | Support | Contact